Aquest és un bloc personal dedicat a la política del nostre poble. Espero que les nostres opinions personals i els vostres comentaris serveixen per donar llum als nostres polítics. El bloc és plural. Els comentaris són permesos essent responsabilitat dels seus autors.

TIL i el Consell Escolar Municipal de sa Pobla

manelfl | 25 Setembre, 2013 23:20 | del.icio.us meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui s'ha reunit el Consell Escolar Municipal de sa Pobla per tractar el contingut d'un document presentat per les Associacions de Mares i Pares de sa Pobla.

Al Consell Escolar Municipal estan representats les AMIPA de les escoles, els professors i els grups polítics, així com l'equip de govern amb el batle Biel Serra al cap davant.

Aquí vos pos el document que han aprovat:El Consell Escolar Municipal de Sa Pobla, reunit en convocatòria extraordinària del dia 25 de setembre de 2013


MANIFESTA


Que el Decret de Tractament Integral de Llengües (TIL) ha provocat un fort rebuig entre tota la comunitat educativa de Sa Pobla. Que aquest rebuig és generalitzat en el conjunt de les Illes Balears. Que els crits contra el TIL no són d'una minoria com vol fer veure el Govern. Per primera vegada sindicats educatius, docents, associacions de Pares i Mares, inspectors i la Universitat de les Illes Balears, s'han reunit en un sol clam: la retirada del projecte educatiu.


Que estam completament a favor de la millora de les competències lingüístiques dels nostres fills i de la progressiva introducció de l'anglès en la docència. Però, això s'ha de fer quan hi hagi els recursos humans i la dotació econòmica suficient: en altres paraules, cal garantir un professorat amb les competències lingüístiques necessàries en anglès per poder impartir docència amb rigor i qualitat suficients, així com possibilitat d'assumir econòmicament aquesta tasca per una educació de qualitat.


Que el TIL s'ha de plantejar com una millora de les competències lingüístiques dels alumnes en anglès i altres llengües es prioritari amb uns mètodes consensuats i sense eliminar el procés de normalització del català. Sempre basant la seva introducció en criteris tècnics i no polítics i en la mesura que hi hagi recursos i professors preparats per tal de millorar les capacitats lingüístiques de l'alumnat.


PER TOT AIXÒ,


Demanam seny i responsabilitat a totes les parts implicades i a l'Executiu; i, que dediqui tots els esforços necessaris per trobar vies de diàleg i consens que aturin la vaga el més aviat possible. Cal el consens entre l'administració que l'ha d'aplicar i la comunitat educativa


Demanam la retirada del TIL tal com està plantejat en aquests moments i l'inici d'un procés de diàleg i consens amb tetes les parts involucrades en el sistema educatiu per tal de dissenyar un nou programa per a la introducció progressiva de l'anglès en el sistema educatiu amb una visió a llarg termini: que no sigui un procés sotmès a canvis constants en funció dels resultats electorals (cosa que perjudicaria als nostres fills i filles). Un nou model que, a més, doni autonomia als centres per gestionar la seva implantació. Volem que els alumnes acabin l'etapa d'aprenentatge dominants realment les dues llengües oficials i l'anglès.


Demanam les dotacions pressupostàries necessàries per tal que la introducció de l'anglès es faci amb garanties de qualitat i rigor, amb professors ben preparats i amb les competències lingüístiques en anglès necessàries.

Comentaris

 1. til

  A jo no m'an demanat opinio i som pare

  pep gonella | 02/10/2013, 19:28
 2. RE: TIL

  Hola pep gonella.
  No puc comentar el que ha passat en el teu cas concret per que no el conec, però si que tenc constància de reunions que han fet les associacions de mares i pares.

  Manel | 05/10/2013, 21:39
 3. til

  aixo ja es una vergonya per part de uns i d'altres ja s'a convertic en un tema politic.I es que eu paguen son es nins

  pep gonella | 06/10/2013, 20:58
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS